Hey, leuk dat je ook interesse hebt in geluk, ontdek de sleutel tot blijvend geluk!
*ODES* staat voor : Ontwikkeling - Dankbaarheid - Energie - Stressbestendigheid *ODES*

Ontwikkeling

De ontwikkeling van de mens is een complex en dynamisch proces dat zich afspeelt over de hele levensduur. Het omvat verschillende aspecten, waaronder fysieke, cognitieve, emotionele en sociale ontwikkeling.
De ontwikkeling van de mens wordt beïnvloed door genetische factoren, omgevingsinvloeden, cultuur, opvoeding en individuele ervaringen.

Dankbaarheid

Dankbaarheid is een gevoel van waardering en erkenning voor de positieve aspecten van het leven.
Het is het besef van de goede dingen die je hebt ontvangen, zowel materieel als emotioneel, en het vermogen om deze waardering te uiten. Dankbaarheid kan bijdragen aan een positieve kijk op het leven en kan gepaard gaan met gevoelens van geluk, tevredenheid en welzijn.

Energie

Je hebt verschillende soorten energie.
Fysieke - Mentale - Emotionele en Spirituele energie.
Het is belangrijk om te onthouden dat deze aspecten van energie met elkaar verbonden zijn en elkaar beïnvloeden. Een holistische benadering van gezondheid en welzijn omvat vaak aandacht voor fysieke, mentale, emotionele en spirituele aspecten van energie.

Stressbestendigheid

"Stressbestendigheid" verwijst naar het vermogen van een individu om druk of uitdagende situaties te weerstaan zonder instorting of negatieve effecten te ervaren. Stress kan zich op verschillende manieren manifesteren, zoals mentale, emotionele of fysieke stress.
maar *ODES* staat ook voor : Oxytocine - Dopamine - Endorfine - Serotine

Belangrijke hormonen (ook ODES !)

Oxytocine

Oxytocine - knuffel hormoon; Heeft positieve effecten op het hart. Het verlaagd de bloeddruk, werkt ontstekingsremmend en als antioxidant. Emotioneel onveilige omgevingen, hebben invloed op oxytocine. Gebrek aan emotionele warmte en liefdevol contact vermindert het menselijk groeihormoon en oxytocine. Het maakt je meer ontspannen en zelfverzekerder. De werkzame stof remt de productie van het stresshormoon cortisol en activeert tegelijkertijd het beloningssysteem.

Dopamine

Dopamine - het beloningssysteem; Het stimuleert het beloningssysteem (BRS) in de hersenen waardoor je genot en plezier ervaart. Bijvoorbeeld bij het (behalen of wanneer het einde in zicht is) van je doel, motivatie en verliefdheid. Verslavingsgevoeligheid aan dopamine is een nadeel. Verslavende drug en bijvoorbeeld gokken hebben direct effect op het dopamine systeem. Je kunt op een natuurlijke manier dopamine verhogen, door (korte) termijn doelen te stellen in je leven en deze met plezier te bereiken, bewegen, verliefd worden en dankbaarheid tonen.

Endorfine

Endorfine - pijnstillend molecuul; Lijkt op een opiaat in de chemische structuur en heeft pijnstillende eigenschappen. Speelt een rol bij pijnvermindering, seksuele omgang en orgasme en geeft een gevoel van welbevinden. Je kunt op een natuurlijke manier endorfine aanmaken door een orgasme, voeding (pure chocolade), liefdevolle verbindingen, lachen en huilen.

Serotonine

Serotonine - het vertrouwen of geluksmolecuul. Het reguleert de slaap, stemming, seksueel verlangen, sociaal gedrag en spijsvertering en wordt verbonden aan een hoger gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen. Als deze neurotransmitter in een grote hoeveelheid in het lichaam wordt vrijgegeven, kan een hoger bewustzijnsstaat bereikt worden en een gevoel van vreugde en geluk.
Contact
info@odesgelukscoaching.nl
06-40124960
Spieker 9, 5053 EH Goirle
KvK 84569247
Vragen?
Stel ze gerust via ons contactformulier
of stuur een e-mail of een WhatsApp!
FAQ Contactformulier